Buzzador

2013-03-05

Jag har sålt lägenheten nu

Det var med tungt hjärta som jag sålde igår. Bengt fick trösta. :(

Flera faktorer som spelar in:

1. Marknaden var inte så bra som jag hade trott och hoppats.
2. Dagen efter att jag fått min lägenhet fotad så lades en annons ut för lägenheten mittemot min. Samma storlek, finare lägenhet.
3. I samma veva lades fler lägenheter ut i samma område. Samma pris eller strax under. Men, större lägenhet eller i alla fall lika stora som min.
4. Första budet som lades på min lägenhet lades av en oseriös person som velade fram och tillbaka och i slutändan drog tillbaka sitt bud. På hemsidan stod det fortfarande "budgivning pågår" men i själva verket "fanns" det inget bud. Han stjälpte alltihop.
5. Flera privata visningar hölls för flera olika personer. Alla påpekade att de hellre skulle ta en av de större lägenheterna för samma pris.
6. Alla påpekade de små, små skavankerna i min annars jättemysiga lägenhet.
7. Ingen var intresserad.
8. Jag räknade på det. Jag tänkte att det kommer att bli ekonomiskt tufft med dubbla hyror, amorteringar och räntor på obestämd tid. Det är pengar som bara rinner ut i sanden.
9. Jag tänkte, även om jag får ett högre pris än utgångspriset, så kanske jag i alla fall inte vinner så mycket på det, eftersom jag stått och betalat avgifter i x antal månader.
10. Men som sagt, det verkade ju inte så lovande, eftersom ingen ville ha den.
11. Så kom ytterligare en privat visning. Han som tittade på den sade att han kunde ta den för 50 000 kr under det accepterade priset, så hade vi en affär idag.
12. Jag och Bengt pratade om det och gick igenom alla elva punkter här ovan.
13. Vi kom fram till att det är bättre att spela säkert och slippa stå och betala avgifter. Det är två lägen, liksom: Ta budet nu och slipp alla avgifter. Eller: Ta inte budet och betala massa avgifter plus riskera att nästa budgivare lägget ett riktigt skambud som gör att jag verkligen, verkligen går med förlust.
14. Detta bud var inte vad jag hade hoppats på, men det ger en liten vinst och det är just nu bättre för mig än att hoppas på det bästa och låta lägenheten ligga på hemnet i all evighet.
15. Denna budgivare sade rakt ut att han skulle lägga ett skambud, om vi lät lägenheten gå till omvisning. Och då börjar budgivningen på skambudet (eller så kan jag säga att jag inte godkänner det).
16. Efter alla dessa turer så börjar min mentala ork ärligt talat att ta slut. Jag orkar inte längre.

Så snälla ni, som kanske känner att ni har lust att säga till mig att jag är "för snäll", "svag", eller "inte står på mig". Jag har KOLL. Och jag ORKAR inte mer. Det räcker nu, jag tar hellre detta säkra kort som ger låg avkastning än att spela osäkert och förmodligen förlora ännu mera.

Detta är mitt beslut. Nu säljer jag skiten.

6 kommentarer:

Helena sa...

Klart att du vet bäst, det är ju ditt liv och din ekonomi :) Folk ska alltid tycka så mycket...

Anonym sa...

Håller med Helena här ovan. Nu vet du ju vad det blev och slipper "tänk om..." Skönt att bli av med sömnlösa nätter och faktiskt ha ett facit.
Lotta

lilli sa...

Gulletuss, du gjorde aldeles rätt. Det som inte hänt finns inte. Det är bara självplågeri att välja tjusiga kontrafaktiska antaganden. Det är minst lika troligt att det kunde gått åt andra hållet. Så gläds åt det som är och kommer. Lillemor

Rebecka sa...

Tack, alla för värmande ord. Kramar på er! <3

Kin sa...

Jag beundrar alltid folk lite som inte väljer efter hur man "ska göra" utan vågar välja som de själva mår bäst. Fler borde fundera över vad saker kostar i tid, energi och humör och inte bara i pengar när de gör jämförelser.

Sandra R sa...

Trots "allt", du gjorde det bästa valet. Bort med det gamla, in med det nya.