Buzzador

2012-04-19

Mums-i-filibubblan-knäcke för dummies

Det här går superenkelt och snabbt! Till skillnad mot andra fröknäcken som ska stå och svälla och sedan ska de vara i ugnen i sju svåra år. Nej, med det här så slänger man bara ihop smeten medans ugnen blir varm, sedan bakas det i 30 minuter. Klart!

Du behöver:

1 dl solrosfrön
1 dl skalade sesamfrön
½ dl krossade linfrön
3 ägg
½ dl rapsolja (observera att det ska vara just rapsolja om man kör LCHF. Det går även bra med grädde, men då blir det inte lika knaprigt resultat. Om du bara vill äta glutenfritt kan du ta vad fan du vill i matfettsväg, jag skiter i vilket.)
flingsalt


Och så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader och plocka ut gallret, för bövelen.
Rör ihop allting i en bunke.
Mängden flingsalt är valfri. Jag gillar sälta, så det blir 4-5 drag på saltkvarnen.
Låt smeten ligga kvar i bunken tills ugnen blivit varm.
Lägg bakpapper på en plåt och bred ut smeten i ett tunt lager. Men man ska inte se pappret genom smeten.
Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.
Skåra upp bitar med vass kniv innan det svalnat.
Flytta över bitarna till ett galler och låt svalna.
Ät med valfritt pålägg som passar din livsstil. Jag älskar smör och ost, ibland även med paprika för att chocka min mage lite.

Och smaken då? Underbart, knaprigt, rostat och salt. Nam-nam-nam! Jag gör dessa väldigt ofta.
Men ni får ingen bild, för det finns tusentals bilder på liknande knäcke på nätet. Googla på fröknäcke får ni se!

Inga kommentarer: