Buzzador

2012-04-02

Min egen limpa!



Idag experimenterade jag ihop min egen limpa. Den höjde sig fint, men fick lite slagsida. Smakade ganska neutralt och lite "mandligt". Att tillsätta kardemumma är valfritt. Det får limpan att smaka lite som osötad vetelängd. Tvärt emot vad jag trodde, så krockar kardemumman inte alls med den tillsatta osten. Tummen upp!

Den innehåller:

10 ägg
2 dl Bakepro
0.75 dl Parmiggiano (sånt där ostpulver på påse, vilket som duger bra)
0.75 dl Bakerix
4 dl mandelmjöl
1 dl Pofiber
2 tsk bakpulver
Salt
Kardemumma (valfritt)
Skalade sesamfrön

Ugn: 175 grader.


Vispa äggen i fem minuter med salt i.
Blanda i alla ingredienser utom sesamfrön, en i taget.
Strö över sesamfröna och sätt in det hela i ugnen.

Grädda limpan i silikonbrödform i mitten av ugnen, cirka 40-45 minuter.
Kolla med en provsticka så att limpan inte är kladdig i mitten.
Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer: