Buzzador

2011-10-22

Kaffe och LCHF-chokladrutor innan jag går på mitt värdpass på Gärdet


Nån gång ska jag lägga ut ett recept på de här, för de är vansinnigt goda! Gjorda på bland annat mandelmjöl, bakepro, smör, 100%-ig choklad, kakao och sockerfri amarettoessens. Mmmm...!

Ungefärligt recept:

Chokladrutor

175 g avsvalnat smält smör
2,75 dl sötrix/sukrin
1 ägg
1/2 dl blandning av vatten och sukrinmelis till en gegga som ska likna sirap i konsistensen
2 ½ dl mandelmjöl
2 ½ dl bakepro
1/2 tsk bikarbonat

Smaksättning: Jag använde sockerfri amarettoessens från LCHF-butiken; smakade av tills det smakade "mandligt". Men man kan nog använda vaniljpulver också, ca 1 tsk
ca 200-250 g 100%-ig choklad, hackad i småbitar

1. Vispa smör och sötrix/sukrin poröst, tillsätt ägg och och den sirapsliknande geggan.

2. Blanda de torra ingredienserna och rör i smeten. Rör ner den hackade chokladen.

3. Klicka ut degen på bakpapper på en plåt och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 min. Degen kommer att flyta ut och bilda en enda stor kaka. 


4. Innan kakan svalnat helt, skär ut rutor med en vass kniv. Låt svalna helt och frys sedan in dem du inte orkar äta upp. ;)


Published with Blogger-droid v1.7.4

1 kommentar:

Marija sa...

ja!
Jag vill gärna ha receptet!
Kan du inte skicka över det till mej på FB?

//Marija