Buzzador

2011-10-08

BAKERIXBRÖD till frukost, yay!

Igår blev det pumpapaj utan botten. Supergod, men gjorde sig inte så bra på bild, så idag får mitt nybakta LCHF-bröd vara med på bild istället:

Published with Blogger-droid v1.6.5

Receptet till det här brödet hittar man hos LCHF-butiken alternativt i "Världens bästa matblogg".
Men, nu när cred har givits så tar jag mig friheten att klistra in receptet här:


Formbröd - Gott att rosta!
 
10st ägg
1dl cocosmjöl
2dl Bakerix
½dl Bake pro
1msk Fiberhusk
100g smält smör
1tsk salt
2tsk bakpulver
2msk Créme fraiche

Vispa äggen fluffigt och krämigt. Blanda fiberhusken med créme fraichen, häll på det smälta smöret och rör så den blir klumpfri. Häll i äggkrämen. Blanda alla övriga ingredienser. Blanda ner det lite i taget så den blir slät och fin.
Smörj en brödform med smör häll i degen/smeten och jämna till med en blöt slickepott. Baka av i ugnen på 175 grader tills den får en fin färg, ca 35 minuter eller tills den har en kärntemperatur på 96 grader.




Inga kommentarer: