I år gjorde jag så här:
Ugn: 175 grader.
Gjorde en stor sats mandelmassa enligt "Bakglädje med LCHF" men istället för att köra allt i en mixer, så använde jag förmald mandel och elvisp med degkrokar. Funkade finfint det med:
1,5 dl mald mandel (jag väljer den från Eldorado, minst kolisar i den)
1,25 dl sukrin
1,5-2msk vatten (jag hade nog i en liten skvätt mer)
- Vispa ihop mandel och sukrin i två minuter.
- Tillsätt vatten, vispa lite mera.
- Ta upp ur bunken och krama ihop till en massa.
- Lägg i plastpåse i kylen i väntan på semlan. :)
Sedan så gjorde jag bullen så här:
0,75 dl mald mandel
0,25 dl Bake-pro
1 ägg
0,75 tsk bakpulver
Lite smör
ca 1 msk sukrin
Lite "sukrinmelis" (sukrinvarianten av florsocker)
Valfri mängd kardemumma (jag tog...2 tsk??)
- Blanda de torra ingredienserna.
- Rör ner ett ägg.
- Smöra en sån där gammaldags "låg" tekopp.
- I med smeten i koppen.
- Grädda i ca 25 min.
- Stjälp upp och ner på ett galler och vänta på att det ska svalna. (Jag lade in bullen i en påse efter en stund i kylen.)
När bullen svalnat helt:
- Skär ut ett trekantigt lock och gröp ur valfri mängd inkråm. (Se till så att du inte gör hål i botten, som jag råkade göra...)
- Blanda halva mängden inkråm med ungefär lika mycket eller kanske lite mer mandelmassa, efter smak, i en skål. Blanda i en skvätt grädde i mandelmassan och rör till en smet.
- Fyll hålet i bullan med massan.
- Vispa grädde och spritsa eller klicka på över hålet. Jag tog i ganska mycket. :)
- Lägg på locket och pudra över sukrinmelis (jag använde en liten tesil).
Klart!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar