Buzzador

2009-04-19

Bröd på ägg och färskost

Blev så nyfiken på det här brödet ("Oopsiebröd"), så jag var tvungen att springa till affären och köpa Philadelphiaost. Det sitter i ugnen just nu, ska bli spännande att provsmaka! Det innehåller två av mina favoritingredienser - ägg och Philadelphiaost. Och så lite salt och bakpulver. Inget annat! Om det funkar som det ska så kan jag snart ta mig en kvällsmacka med gräddost och bregott. Jojo! *slurp* :)

Lite senare sitter jag här mätt och nöjd. Inga godissug inom sikte. Jag håller på att trappa ner på kolhydrater, för jag har genom åren kunnat konstatera att det är de som ger mig mitt abnorma sötsug, som har lett till diverse viktsvängningar upp och ner. Men det roliga med att dra ner på kolhydraterna är att man då istället "måste" dra upp på fettet, för att hålla sig mätt. Bra! För jag ääälskar smör, ost och grädde. :D Och hittills kan jag ju säga att jag blir mätt och står mig längre och har inte så stor lust att sätta i mig en påse godis eller en chokladkaka efter maten.

:)

4 kommentarer:

Lotta sa...

Jag kan allt om viktpendling! Har 6 kg kvar att gå ner före Emmas dop. Har satt maxvikt på 75 kg i slutet av juni. Kör viktväktarna denna gången också, men sneglar mot lchf. Spännande om det funkar för dig och Adam Alsing, för då hakar jag på. Älskar FETT!

Rebecka sa...

Jag tycker det ser ut på dina bilder som att du redan nått en bra vikt - lycka till med resten! :)

Ja visst är det gott med fett? Jag kan lätt sluta med bröd och pasta (favoriterna som brukar lägga sig i en päronform direkt!) bara jag får äta ost. :)

Jakob sa...

Så, hur smakade det?

Rebecka sa...

Det var gött! Men jag gjorde dem för platta - man ska vispa äggvitorna JÄTTEHÅRT och det är en aning svårt med handvisp. Men som sagt, goda!! :)